Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Numer 4/2014


P o s t ę p y   F i t o t e r a p i i   4/2014

Prace doświadczalne/Original papers

Analysis of stevioside and rebaudioside A in sweeteners
Analiza stewiozydu oraz rebaudiozydu A w słodzikach
Radosław J. Ekiert, Jan Krzek, Magdalena Lenartowicz, Halina Ekiert – s. 195-199

Działanie ekstraktów i zespołów roślinnych na grzyby chorobotwórcze w świetle badań własnych
The activity of extracts and plant complexes on pathogenic fungi on the base of own studies
Elżbieta Hołderna-Kędzia, Tadeusz Wolski, Bogdan Kędzia – s. 200-204

Ocena działania na bakterie beztlenowe płynów używanych w e-papierosach
Evaluation of activity of liquids use to e-cigarettes on anaerobic bacteria
Anna Kędzia, Aida Kusiak, Anna Wojtaszek-Słomińska, Iwona Inkielewicz-Stępniak, Michał Woźniak – s. 205-208

Skład i właściwości antyoksydacyjne barwnych frakcji wyodrębnionych z pszczelego pyłku kwiatowego
Composition and antioxidant properties of colour fraction isolated from the bee pollen
Katarzyna Paradowska, Agnieszka Zielińska, Natalia Krawiec – s. 209-215

Prace przeglądowe/Review papers

Systematyka gatunku Dictamnus oraz skład fitochemiczny dwu odmian dyptamu jesionolistnego (Dictamnus albus L. cv. Albiflores i cv. Rosa Purple). Cz. II.
The systematic of Dictamnus species and chemical composition of two cultivars of Dictamnus albus L. (Cv. Albiflores and cv. Rosa purple). Part II.
Tadeusz Wolski, Tomasz Baj – s. 216-226

Dwurząd wąskolistny (Diplotaxis tenuifolia (L.) DC.) jako źródło substancji biologicznie czynnych
A wild rocket (Diplotaxis tenuifolia (L.) DC.) As a source of bioactive compounds
Daniel Modnicki – s. 227-231

Rośliny lecznicze z rodziny Dipsacaceae
Medicinal plants of the Dipsacaceae
Justyna Kukuła, Ewa Witkowska-Banaszczak – s. 232-238

Owoce pigwowca japońskiego (Chaenomeles japonica (Thunb.) Lindl. ex Spach) źródłem substancji biologicznie aktywnych
Fruits of japanese quince (Chaenomeles japonica (Thunb.) Lindl. ex Spach) as a source of bioactive compounds
Agata Nahorska, Magdalena Dzwoniarska, Barbara Thiem – s. 239-246

Kompleks polisacharydowy jagód Goji (Lycium barbarum) jako element fitoterapii – przegląd literatury
Polysaccharide complex of goji berries (Lycium barbarum) as an element of phytotherapy – review
Bartosz Kulczyński, Anna Gramza-Michałowska – s. 247-251

Męczennica cielista (Passiflora incarnata L.) – roślina lecznicza o wielokierunkowym działaniu farmakologicznym
Passionflower (Passiflora incarnata L.) – the plant showing multiple pharmacological activity
Katarzyna Jawna, Dagmara Mirowska-Guzel, Ewa Widy-Tyszkiewicz – s. 252-258

Przegląd czasopism zagranicznych/Review of foreign periodicals

Nowości bibliograficzne
Bogdan Kędzia – s. 259-260